Tai Chi

Elke donderdag om 14.15 – 15.15 uur in Kunderhoes, Hogeweg 74, Voerendaal. Chinese Bewegingsleer

Ontspanning van lichaam en geest door beweging!

AI CHI CHUAN komt uit de krijgskunst en is een serie ononderbroken bewegingen achter elkaar. CHI KUNG is ouder, zijn losse eenvoudige energie oefeningen, voortkomend uit het streven om de levensprocessen bewust vorm te geven en de ideale levensverwachting te bereiken.
De bewegingsleer is gebaseerd op de eeuwenoude filosofie van yin en yang.

Yin en Yang staat voor het grote natuurlijke evenwicht. Hiermee bedoelen we het evenwicht tussen lichaam en geest, doen en denken, spanning en ontspanning, gevoel en verstand. door dit evenwicht te versterken, gaat U soepeler bewegen en prettiger in Uw vel zitten. De oefeningen
vormen een zeer effectieve methode om tot een beter lichamelijk en geestelijk evenwicht te komen. De oefeningen worden tijdens de lessen regelmatig herhaald.

Ze kunnen door iedereen worden uitgevoerd, waarbij leeftijd, conditie, geslacht, afkomst of overtuiging geen rol spelen. Er wordt veel aandacht besteed aan de juiste lichaamshouding, ademhaling en geestelijke of
mentale houding. Tevens zijn de oefeningen zeer geschikt als valpreventie voor ouderen.

Men verkrijgt niet alleen meer energie en vitaliteit, ook kan men allerlei lichamelijke en geestelijke klachten verminderen of genezen. De oefeningen werken positief op de verhoging van de weerstand en de ondersteuning van het afweersysteem.

De lessen worden aangepast naar gelang de (doel) groep. Zo zijn er lessen voor minder mobiele groepen (zittend), maar ook lessen waarbij een traditionele Tai Chi vorm wordt aangeleerd.

De kosten van deze activiteit bedragen € 12,50 per kwartaal of € 50,00 per jaar.

Neem vrijblijvend contact met ons op en neem deel aan een GRATIS proefles!
www.newlifestylevitaal.nl