Bezoek aan de Jezuïtenberg op 27 september 2019

Even buiten Maastricht, vlakbij de grens met België, bevindt zich één van de mooiste bewerkte kalksteengroeven ter wereld, de Jezuïetenberg.

De ontginning van deze groeve, die deel uitmaakt van de Fallenberggroeve in de Cannerberg, vond plaats in de periode 1704 en 1880, toen men de mergel gebruikte als bouwsteen. Dat zich in het gangenstelsel nu een onderaards museum bevindt, is te danken aan de Paters Jezuïeten uit Maastricht.

Wij vertrekken op 27 september 2019 om 13.00 uur van het Onze Lieve Vrouwe plein in Kunrade. Carpoolen is mogelijk. De chauffeur krijgt een
vergoeding van € 2,00 per passagier. De rondleiding duurt 1½ uur. U
moet goed ter been zijn, het gebruik van rollators of rolstoel is helaas
niet mogelijk. Ook moet u zorgen voor geschikte (warme) kleding en
goede schoenen. Na de rondleiding bestaat er de mogelijkheid om nog ergens in de buurt een kopje koffie te drinken (dit op eigen kosten). Indien u meegaat om een kopje te drinken dient u dit bij de betaling te vermelden in verband met het reserveren van de plaatsen.
De kosten voor deze rondleiding bedraagt voor Senso leden € 6,00 en niet Senso leden € 8,00. Indien u interesse heeft om aan deze thema middag deel te nemen, dient u voor 15 september 2019 het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening NL 45 RBRB 069 84 25 413 ten name van Senso Voerendaal, onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer, Jezuïtenberg en aangeven of u meegaat om een kopje koffie te drinken. Bij introducees graag vermelden, de naam, Jezuïetenberg en gaat mee om een kopje koffie te drinken.
Na betaling bent u aangemeld.