Bevrijdingswandeling 6 september 2019 rondom Mesch

Op vrijdag 6 september 2019 vindt weer de maandelijkse Senso wandeling plaats. We vertrekken dit keer vanaf de uitkijktoren Mescherhei gemeente Eysden-Margraten. Dit uitzichtpunt kreeg zijn functie terug om de mensen weer bewust te maken van het landschap waarin hij zich begeeft. De toren heeft een hoogte van 9 meter, eenmaal boven kun je genieten van een weids panorama. Er is tijd om de toren te beklimmen, hiervoor moet men wel een aantal trappen bedwingen. Deze wandeling staat in het teken van 75 jaar bevrijding Limburg.

We lopen door mooie holle wegen, waar vele dassen burchten te zien zijn.

Ook lopen we over de Kiezelkuilweg, daar kreeg kapelaan Erik Odekerke destijds een lekke band en viel van zijn fiets, dit was de start van de populaire TV serie Dagboek van een herdershond. In Mesch zal Lea Geelen een en ander vertellen hoe de geallieerden op 12 september 1944 voet zette op Nederlandse bodem en Mesch was het eerste dorp in Nederland wat bevrijd was. Onze pauze plaats is auberge ’t Koffer het eerst bevrijde café van Nederland in Mesch.

De wandeling kent enkele hoogte verschillen, maar die zijn goed te doen. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig zijn. Goed schoeisel is voor deze wandeling zeker aan te bevelen

Deze wandeling heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer. Zoals gewoonlijk proberen we weer rond de klok van 14.30 uur terug te zijn op het Onze Lieve Vrouweplein.

We vertrekken vanaf het Onze Lieve Vrouweplein om 9.30 uur carpoolen is mogelijk

Voor meer inlichtingen over deze wandeling kunt u terecht bij Albert van den Dries, telefoonnummer 06-44046739 of stuur een mailtje naar a.vd.dries@gmail.com 

Voor een foto impressie van de wandeling klik hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *