December wandeling

Onze december wandeling op 7 december 2018 vindt plaats in de omgeving van Schinnen en Thull. De startplaats van de wandeling is de parkeerplaats naast de Alfa brouwerij in Thull-Schinnen. Het is een wandeling met mooie vergezichten maar ook met hoogteverschillen, maar deze zijn goed te doen. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer, mochten de weersomstandigheden die dag slecht zijn, dan wordt de route ingekort.

We vertrekken weer vanaf het Onze Lieve Vrouweplein om 9.30 uur, carpoolen is mogelijk

Tijdens deze wandeling lopen we langs weilanden, door bossen en na enkele leuke paadjes komen we bij onze pauzeplaats “Gasterij kasteel Terborgh” in Schinnen. Na de pauze van maximaal 45 minuten lopen we via de meanderende Geleenbeek en het mijnspoorpad, daar waar vroeger de treinen met kolenwagons denderden kun je nu zelfs wat leren over het mijnverleden van toen. Oudmijnwerkers, basisschool leerlingen en een kunstenaar uit Schinnen hebben er voor gezorgd dat niemand het verdwenen mijnspoor vergeet.

Na verkenning van het mijnspoorpad lopen we terug naar onze auto’s. Mochten er mensen zijn die ge├»nteresseerd zijn in het mijnverleden en alleen het mijnspoorpad willen lopen ( dit is een vlakke wandeling van ongeveer 2,5 kilometer) worden verzocht dit kenbaar te maken bij Albert van den Dries. Hij zorgt er dan voor dat u uitleg krijgt over de route en de wandeling. Voor de wandeling van 10 kilometer is het verstandig om goed schoeisel te dragen.

Zoals gebruikelijk zullen we proberen rond de klok van 14.00 uur terug te zijn

Voor een foto impressie van de wandeling klik hier:

 

Voor meer inlichtingen over deze wandelingen, kunt u terecht bij Albert van den Dries, telefoonnummer 06-4406739 of stuur een mailtje naar a.vd.dries@gmail.com        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *