Senso gaat wandelen met een thema op vrijdag 6 augustus 2021

Door de grote wateroverlast in week 28 wordt onderstaande wandeling voorlopig uitgesteld.

Op dit moment wordt er bekeken of het mogelijk is om rondom Vaesrade-Schinnen een wandeling te organiseren. We zullen dit zo spoedig mogelijk op de site publiceren.

Bij iedereen staat nog vers in het geheugen gegrift de wateroverlast van de maas met de Kerst in 1993 en in januari 1995. Vanwege deze overstromingen is het Maasdal helemaal op de schop gegaan, dit om in de toekomst wateroverlast te voorkomen. Tijdens dit leuke rondje rondom Itteren wandelen we eerst over de dijk langs de vijvers en daarna langs de achtertuinen met zicht op de maas, waarna we onze wandeling vervolgen over de dijk met leuke graspaadjes.

Vervolgens lopen we over een nieuw aangelegd pad door open Maasland naar de afgelegen kasteelhoeve Hartelstein waar we pauzeren.

Mochten er Senso leden zijn die een stukje mee willen wandelen naar kasteelhoeve Hartelstein, hiervoor is een wandelroute uitgezet over alleen maar verharde (fiets)paden en heeft een lengte van ongeveer 2 kilometer naar de kasteelhoeve. Na de pauze wordt dezelfde weg terug gewandeld naar de auto’s in de Brigidastraat in Itteren. Deze wandeling is geschikt voor mensen met rollators.

Bij kasteelhoeve Hartelstein is een leuk terras op de binnenplaats waar ook en een kringloopwinkel en een archeologisch bezoekerscentrum is gehuisvest. In dit archeologisch bezoekerscentrum zijn bodemvondsten tentoongesteld die gevonden zijn tijdens de uitvoering van het project Grensmaas. Onder andere zwaarden, mortieren en een deel van het groots gevonden paardengraf in Borgharen wat waarschijnlijk stamt uit 1632.

Na de pauze vervolgen de wandelaars van de 10 kilometer route de weg richting het Julianakanaal en via een leuk pad lopen we richting de dorpskern van Itteren terug naar onze auto’s.

Deze vlakke wandeling heeft een lengte van 10 kilometer.

We vertrekken vanaf het de parkeerplaats op het Onze Lieve Vrouweplein om 9.30 uur,.

Degene die mee wil wandelen, dient zich voor 5 augustus aan te melden bij Albert van den Dries, a.v.d.dries@gmail.com of telefoonnummer: 06-44046739 of  Stichtingsenso@gmail.com

Mensen die koorts hebben of verkouden zijn mogen uiteraard niet deelnemen aan deze wandeling, conform de richtlijnen van het RIVM. Gezien de recente ontwikkelingen is het aanbevolen om uit voorzorg een mondkapje mee te nemen. Voor deze wandeling geldt het Corona protocol: