Senso wandeling 4 maart 2022

Beste Senso wandelaars,

Senso gaat de grens over. Onze maart wandeling vindt plaats vanuit Kerkrade naar Pannesheide. De start van de wandeling is vanaf de parkeerplaats bij station Kerkrade, waar we ook de auto’s parkeren, De tocht van ongeveer 11 km voert door de landelijke omgeving van Kerkrade voornamelijk langs de Anstelbeek zonder noemenswaardige stijgingen en ook lopen we een eindje op Duits grondgebied (Pannesheide). Onderweg zien we delen van de Westwall uit de 2e oorlog, een Obermühle en Haus Heyden. Dit is een kasteel uit 1303 met statige oprijlanen en oude gebouwen. Tijdens deze wandeling is er onderweg geen pauzeplaats. De pauzeplaats is aan het einde van de wandeling in een idyllisch restaurant Brasserie Elisabeth, Bij Iris, aan de Hammolenweg 7c, dit restaurant is gelegen in oud klooster met zeer vriendelijke bediening. Hier bestaat de mogelijkheid om koffie met een stuk vlaai te nuttigen, of de zelf meegenomen boterhammen. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig zijn, Goed schoeisel is voor deze wandeling zeker aan te bevelen.  

Tevens is vanaf startpunt parkeerplaats Station Kerkrade ook een korte route vastgelegd om ook net als in februari bij de “Loempia-wandeling” de wandelaars voor kortere afstanden in de gelegenheid te stellen mee te gaan. De lengte van deze wandeling is ongeveer 4 km naar eigen inzicht uit te breiden met kleine omweggetjes. De pauzeplaats voor deze wandelaars is ook Brasserie Elisabeth aan de Hammolenweg.

Uiterlijk 14 uur zijn we weer terug.

Verzamelen voor carpoolen 9.30 uur. Kerkplein Voerendaal (mortuarium). Voor degene die op eigen gelegenheid naar Kerkrade rijden, dienen om 9:45 uur aanwezig te zijn op de parkeerplaats bij station Kerkrade.

Degene die mee wil wandelen, dient zich voor 2 maart aan te melden door onderstaand formulier in te vullen. Voor inlichtingen over deze wandeling kunt u terecht bij Albert van den Dries, a.v.d.dries@gmail.com of bij Wiel Thiessen, telefoonnummer: 06-44046739 of  Stichtingsenso@gmail.com,

voor een foto impressie van de wandeling klik hier: