Wandeling 6 augustus 2021

Beste Senso wandelaars,

Tijdens onze juli wandeling was er afgesproken dat de augustus wandeling zou plaatsvinden in de omgeving van Itteren en het Maasdal. Zoals jullie weten heeft “mooder Maas” en de Geul daar een stokje voorgestoken. Hoeve Hartelstein waar wij onze pauze zouden houden heeft een halve meter onder water gestaan.

Op een ander tijdstip gaan we beslist dit uniek stukje natuurgebied bezoeken maar helaas is dit gebied op dit moment nog niet vrij gegeven om te wandelen.

Voor onze augustus wandeling hebben we een héél mooi alternatief. We gaan wandelen in de omgeving tussen Vaesrade en Schinnen onder andere het natuurcompensatiegebied voor het aanleggen van de buitenring “A Sjmeetsbuuske”. Ook de nieuwe brug  over de Geleenbeek en wandelpaden met  uitzichtpunten over zowel de riet- en biezenvelden als over het orchideeënveld krijgen we te zien. Ook zien we wat de hoge waterstand in de Geleenbeek voor gevolgen heeft gehad voor een heel mooi mijnmonument.

Onze pauzeplaats is in het nieuwe Alfa complex met onder andere een brasserie en winkel.

Deze wandeling heeft een lengte van 8 km met mooie vergezichten dus wel enkele klimmetjes maar niet steil en daarom goed te doen zijn. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig zijn, Goed schoeisel is voor deze wandeling zeker aan te bevelen.

Verzamelen voor carpoolen 9.30 uur.  Kerkplein Voerendaal (mortuarium)

Het vertrekpunt van deze wandeling is op het parkeerterrein bij de kerk in Vaesrade, gelegen aan de doorgaande weg. Bereikbaar via afslag Nuth centrum (1e afslag) bij station Nuth rechtdoor bij rotonde rechtdoor naar Vaesrade. Doorrijden tot links een frituur en rechts kerk met parkeerterrein.

Degene die mee wil wandelen, dient zich voor 5 augustus aan te melden bij Albert van den Dries, a.v.d.dries@gmail.com of telefoonnummer: 06-44046739 of  Stichtingsenso@gmail.com

Mensen die koorts hebben of verkouden zijn mogen uiteraard niet deelnemen aan deze wandeling, conform de richtlijnen van het RIVM. Gezien de recente ontwikkelingen is het aanbevolen om uit voorzorg een mondkapje mee te nemen. Voor deze wandeling geldt het Corona protocol:

Voor een foto impressie van de wandeling klik hier: