Wandeling 6 december 2019 door het Krijtland rondom Epen.

Op vrijdag 6 december 2019 vindt weer de maandelijkse Senso wandeling plaats en dit is alweer de laatste wandeling van 2019.

Door het slechte weer heeft er op vrijdag 6 december 2019 een alternatieve wandeling plaatsgevonden. Er waren 12 wandelaars die het weer trotseerden. We zijn gestart vanaf station Schin op Geul om via het voetpad langs de geul naar Valkenburg te wandelen. In de Daelhemergroeve in Valkenburg was onze pauzeplaats. Na de koffiepauze zijn we door het centrum van Valkenburg richting Oosterweg gelopen om daarna via het Oosterbergvoetpad weer richting Schin op Geul te lopen. Ondanks dat het een klein beetje regende, was de stemming onder de wandelaars opperbest.

Voor een foto impressie van de wandeling Schin op Geul – Valkenburg klik hier:

De wandeling door het Krijtland wordt begin 2020 weer ingepland.

We vertrekken dit keer vanaf de parkeerplaats tegenover hotel Ons krijtland in Epen. Vandaar uit lopen we richting het onderste bos naar het dorpje Heijenrath.

In Heijenrath is onze pauzeplaats, restaurant de Smockelaer Hier bestaat de mogelijkheid om een stukje vlaai te eten en een kopje kofiie of thee te nuttigen.

Na de pauze lopen we in de richting van het Bovenste bos en kunnen we genieten van de vele vergezichten. Bij goed weer zijn de koeltorens van Düren in Duitsland goed zichtbaar. De paden in het Bovenste bos zijn op dit moment zeer modderig, er wordt dan ook aanbevolen om reserve schoenen mee te nemen voor na de wandeling. Mocht het die vrijdag zeer slecht weer zijn, dan lopen we een alternatieve wandeling.

De wandeling kent enkele hoogte verschillen, maar die zijn goed te doen. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig en door vallende bladeren glad zijn. Goed schoeisel is voor deze wandeling zeker aan te bevelen

Deze wandeling heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer. Zoals gewoonlijk proberen we weer rond de klok van 14.30 uur terug te zijn op het Onze Lieve Vrouweplein.

We vertrekken vanaf het Onze Lieve Vrouweplein om 9.30 uur carpoolen is mogelijk. In 2020 gaan we weer traditie getrouw de eerste vrijdag van de maand wandelen,

De januari wandeling gaat naar de Voerstreek, tijdens deze wandeling zijn er diverse Kerststallen te bezichtigen, de februari wandeling is weer traditie getrouw onze loempia wandeling, meer info over deze wandeling krijgt u in januari 2020.

Voor meer inlichtingen over deze wandeling kunt u terecht bij Albert van den Dries, telefoonnummer 06-44046739 of stuur een mailtje naar a.vd.dries@gmail.com