Wandeling 6 maart 2020 door het Krijtland rondom Epen.

Door het slechte weer werd er besloten om niet te gaan wandelen in het Krijtland, deze wandeling is uitgesteld tot het voorjaar, maar te gaan wandelen vanuit Kwakkerpool-Wylré in de richting van Schin op Geul, de koffie stop te houden bij hotel Salden en via de Sousberg weer terug te lopen naar het startpunt Kwakkerpool. Doordat het ’s morgens regende was de opkomst gering en gingen we maar met 6 personen vanuit Kwakkerpool op pad. Sommige paden waren onderweg glad, glibberig en modderig en ondanks het druilerig weer, was het een leuke wandeling met mooie vergezichten.

Voor een foto impressie van deze wandeling klik hier:

We vertrekken vanaf de parkeerplaats tegenover hotel Ons krijtland in Epen. Vandaar uit lopen we richting het onderste bos naar het dorpje Heijenrath. In Heijenrath is onze pauzeplaats, restaurant de Smockelaer Hier bestaat de mogelijkheid om een stukje vlaai te eten en een kopje kofiie of thee te nuttigen.

Na de pauze lopen we in de richting van het Bovenste bos en kunnen we genieten van de vele vergezichten. Bij goed weer zijn de koeltorens van Düren in Duitsland goed zichtbaar. De paden in het Bovenste bos zijn op dit moment zeer modderig, er wordt dan ook aanbevolen om reserve schoenen mee te nemen voor na de wandeling. Mocht het die vrijdag slecht weer zijn, dan gaan we wandelen vanuit Mechelen in de richting van het Vijlenerbos.

De wandeling kent enkele hoogte verschillen, maar die zijn goed te doen. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig en door vallende bladeren glad zijn. Goed schoeisel is voor deze wandeling zeker aan te bevelen

Deze wandeling heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer. Zoals gewoonlijk proberen we weer rond de klok van 14.30 uur terug te zijn op het Onze Lieve Vrouweplein.

Door het slechte weer werd er besloten om niet te gaan wandelen in het Krijtland, deze wandeling is uitgesteld tot het voorjaar, maar te gaan wandelen vanuit Kwakkerpool-Wylré in de richting van Schin op Geul de koffie stop te houden bij hotel Salden en via de Sousberg weer terug te lopen naar het startpunt Kwakkerpool. Doordat het ’s morgens regende was de opkomst gering en gingen we maar met 6 personen van start.

We vertrekken vanaf het Onze Lieve Vrouweplein om 9.30 uur carpoolen is mogelijk. Voor meer inlichtingen over deze wandeling kunt u terecht bij Albert van den Dries, telefoonnummer 06-44046739 of stuur een mailtje naar a.vd.dries@gmail.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *