Wandeling Geleen-Sitard 7 juli 2023

Op vrijdag 7 juli 2023 vindt weer de maandelijkse Senso wandeling plaats. Ook deze wandeling bestaat uit een korte en een lange route. Zowel de lange wandeling als de korte wandeling start vanaf Brasserie Abshoven. De wandelaars van de lange wandelingen lopen een stuk langs de Geleenbeek, om daarna de weg te vervolgen in de richting van Sittard via mooie paadjes en en weilanden komen we uit in het stadspark met daarin de uit 1752 stammende Stenen Sluis. Van daaruit lopen we naar de uit 1400 stammende watermolen van Ophoven waar ook onze pauze plaats is, restaurant de Vief Heringe. Hier bestaat de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken met eventueel een stukje vlaai. Na de pauze lopen we dan een stukje langs de Geleenbeek naar de Pater Karelkapel in Munstergeleen. Daarna volgen we weer een stukje de loop van de Geleenbeek om vervolgens terug te wandelen naar het voormalig klooster Abshoven, Deze wandeling kent geen hoogte verschillen. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig zijn. Goed schoeisel en een lange broek is voor deze wandeling zeker aan te bevelen.

De korte wandeling start ook vanaf brasserie Abshoven. Vandaaruit wandelen we langs de Geleenbeek naar de pauzeplaats restaurant de Vief Heringe. Na de pauze wandelen we naar de kapel van pater Karel en hier bestaat ook de mogelijkheid om de tuin met grot te bezoeken. Vandaaruit wandelen we weer terug richting onze auto’s. Deze vlakke wandeling vindt plaats in en rondom de Geleenbeek met verrassend mooie plekjes en is geschikt om met rollators te lopen. Deze wandeling staat onder leiding van Herman Schaeks.

De lange wandeling heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer, de korte wandeling heeft een lengte van 5 kilometer. Zoals gewoonlijk proberen we weer rond de klok van 14.30 uur terug te zijn in Voerendaal.

Verzamelen voor carpoolen 9.30 uur. Kerkplein Voerendaal (mortuarium). Zowel de wandelaars voor de lange als voor de korte wandeling vertrekken gezamenlijk om 09.30 uur. Indien mensen op eigen gelegenheid gaan en willen meelopen met de lange of korte wandeling dienen zij om 10:00 uur aanwezig te zijn op de parkeerplaats van Brasserie Abshoven, Abshoven 35, 6151 GC Munstergeleen.

Degene die mee wil wandelen, dient zich voor 5 juli 2023 aan te melden door onderstaand formulier in te vullen. Voor inlichtingen over deze wandeling kunt u terecht bij Albert van den Dries,  a.v.d.dries@gmail.com of bij Wiel Thiessen, telefoonnummer: 06-44046739 of  Stichtingsenso@gmail.com

    Telefoonnummer:


    Ik wandel mee met rollator:

    Maak uw keuze voor de opstapplaats:

    Maak uw keuze carpoolen:

    Hierbij melden wij ons aan voor de wandeling: