Wandeling 7 oktober 2022 rondom Lemiers

Op vrijdag 7 oktober 2022 vindt weer de maandelijkse Senso wandeling plaats. We vertrekken vanaf de kerk in Lemiers. Meteen worden we verrast door het interieur van de Catharinakapel, deze kapel is beschildert door Hans Truyen. We wandelen via mooie paadjes in de richting van kasteel Vaalsbroek. maar eerst komen we aan bij de Frankenhofmolen. Deze molen is prachtig gerestaureerd door het Limburgs Landschap. We nemen even een kijkje rondom de molen en vervolgen onze weg naar Kasteel Vaalsbroek.

Hier lopen we door de schitterende tuin, de flora en fauna is afkomstig uit verre landen, Hopende dat de vele loofbomen zich al in de herfstkleuren hebben gehuld, lopen we naar het mausoleum van de familie Von Clermont. Johann Von Clermont vestigde zich in 1761 in Vaals en daar de textielindustrie tot bloei bracht. Van hieruit wandelen we door de hoogstamboomgaard hierin staan een groot aantal bijzondere fruitbomen. en vervolgen onze weg door het Vijlenerbos in de richting van onze pauzeplaats Brasserie Logde aan de Epenerbaan,

Hier bestaat de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken met eventueel een stukje vlaai. Na de pauze lopen we weer een stukje door het Vijlenerbos in de richting van Holset, om van daaruit weer via mooi paadjes terug te lopen in de richting van Lemiers. De wandeling kent enige kleine hoogte verschillen maar deze zijn goed te doen. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig zijn. Goed schoeisel is voor deze wandeling zeker aan te bevelen.

Deze wandeling heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer. Zoals gewoonlijk proberen we weer rond de klok van 14.30 uur terug te zijn in Voerendaal.

Verzamelen voor carpoolen 9.30 uur. Kerkplein Voerendaal (mortuarium). Indien mensen op eigen gelegenheid gaan dienen zij om 09:45 uur aanwezig te zijn op de parkeerplaats bij de kerk in Lemiers.

Degene die mee wil wandelen, dient zich voor 6 oktober 2022 aan te melden door onderstaand formulier in te vullen. Voor inlichtingen over deze wandeling kunt u terecht bij Albert van den Dries,  a.v.d.dries@gmail.com of bij Wiel Thiessen, telefoonnummer: 06-44046739 of  Stichtingsenso@gmail.com

    Telefoonnummer

    Maak uw keuze voor de opstapplaats:

    Hierbij meld ik me aan voor de wandeling: