Wandeling rondom Itteren 2 juni 2023

Op vrijdag 2 juni 2023 vindt weer de maandelijkse Senso wandeling plaats. Ook deze wandeling bestaat uit een korte en een lange route. Zowel de lange als de korte wandeling start vanuit Itteren. Met de lange wandeling lopen we een stukje langs de Maas en door mooie natuurgebieden naar de monding van de Geul in de Maas bij het plaatsje Voulwammes. Van daaruit wandelen we naar onze pauze plaats kasteelhoeve Hartelstein. Hier bestaat de gelegenheid om de archeologische expositie te bezoeken, hier ligt een geraamte van een paard uit 1794, de andere skeletten van het paardengraf liggen in Leiden, Verder zijn er nog wapens te vinden uit die veldslag van 1794. Hier bestaat ook de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken met eventueel een stukje vlaai. Na de pauze lopen we dan via mooie paadjes en weilanden en een stukje langs de Kanjelbeek terug in de richting van Itteren. Deze wandeling kent geen hoogte verschillen. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig zijn. Goed schoeisel en een lange broek is voor deze wandeling zeker aan te bevelen. De korte wandeling start ook vanaf de parkeerplaats bij de Brigidastraat. Deze vlakke wandeling vindt plaats in en rondom het natuurgebied van de kasteelhoeve met verrassend mooie plekjes en is geschikt om met rollators te lopen. Deze wandeling staat onder leiding van Herman Schaeks.

De lange wandeling heeft een lengte van ongeveer 10 kilometer, de korte wandeling heeft een lengte van 5 kilometer. Zoals gewoonlijk proberen we weer rond de klok van 14.30 uur terug te zijn in Voerendaal.

Verzamelen voor carpoolen 9.30 uur. Kerkplein Voerendaal (mortuarium). Zowel de wandelaars voor de lange als voor de korte wandeling vertrekken gezamenlijk om 09.30 uur. Indien mensen op eigen gelegenheid gaan dienen zij om 10:00 uur aanwezig te zijn op de parkeerplaats aan de Brigidastraat in Itteren. Dit geldt voor zowel de lange wandeling als voor de korte wandeling.

Degene die mee wil wandelen, dient zich voor 31 mei 2023 aan te melden door onderstaand formulier in te vullen. Voor inlichtingen over deze wandeling kunt u terecht bij Albert van den Dries,  a.v.d.dries@gmail.com of bij Wiel Thiessen, telefoonnummer: 06-44046739 of  Stichtingsenso@gmail.com

Voor een foto impressie van de wandeling klik hier: