Wandeling 3 mei 2024 rondom Margraten

Beste Senso wandelaars.

Vanwege het slechte weer en de daarmee gepaard gaande wateroverlast in het Heuvelland gaat de wandeling vandaag niet door, de wandeling is verplaatst naar volgende week vrijdag 10 mei 2024.

Dit wordt alweer onze 5e wandeling van dit jaar. Deze wandeling in de bloeimaand mei wordt de mooiste van het jaar. Alle bomen staan volop in de bloei.

Onze Senso wandeling vindt plaats in en rondom Margraten. Het begin- en eindpunt van de wandeling is de parkeerplaats van de bibliotheek aan de President Kennedystraat 46B, 6269 CC Margraten.

Vanaf de bibliotheek wandelen we in de richting van Groot Welsden. Vandaaruit wandelen we via mooie paadjes en uitzichten in de richting van de Juliana groeve. We volgen de weg naar beneden en onderaan steken we de grote weg over en vervolgen onze weg in de richting van de Amerikaanse begraafplaats. We lopen achter langs de goed onderhouden begraafplaats waar in deze tijd de rododendrons volop in bloei staan, Deze begraafplaats is 26,5 hectare groot en is door Nederlandse overheid in bruikleen afgestaan aan de VS. Momenteel liggen er 8.288 Amerikaanse militairen begraven. Van hieruit wandelen we weer in de richting van Margraten waar ook onze pauzeplaats is, brasserie Josefien gelegen aan de Pastoor Brouwerstraat 20a.

Na de pauze lopen we gezamenlijk met de wandelaars van korte wandeling terug naar onze auto’s.

Ook de korte route start vanaf de parkeerplaats van de bibliotheek in Margraten. Deze wandeling gaat over verharde en onverharde paden. We gaan op een gegeven moment onder een tunneltje door ( bukken verplicht) en lopen net als de lange wandeling in de richting van de Amerikaanse begraafplaats en van daaruit naar onze pauzeplek brasserie Josefien in Margraten. Ook deze wandeling is zeer geschikt voor mensen met rollators. Deze wandeling heeft een lengte van ongeveer 5 km.

De lange wandeling heeft een lengte van 10 km met mooie vergezichten en is vrijval een vlakke wandeling. Indien het geregend heeft kunnen sommige paden modderig zijn, Goed schoeisel is voor beide wandelingen zeker aan te bevelen.

Zoals gewoonlijk proberen we weer rond de klok van 14.30 uur terug te zijn in Voerendaal.

Verzamelen voor carpoolen om 9.30 uur op Kerkplein Voerendaal (mortuarium).

Zowel de wandelaars voor de lange als voor de korte wandeling vertrekken gezamenlijk om 09.30 uur. Indien mensen op eigen gelegenheid gaan en willen meelopen met de lange of korte wandeling dienen om 9:45 uur aanwezig te zijn op de parkeerplaats bij de bibliotheek in Margraten.

Indien het KNMI slecht weer en code rood voorspeld, dan krijgt u op de avond voor de wandeling een email dat waarschijnlijk vanwege de aangegeven weersomstandigheden de wandeling niet kan doorgaan. Op de wandel dag zelf ontvangt u voor 08:45 uur een email met de bevestiging dat de wandeling definitief wel of niet doorgaat.

Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u terecht bij: Albert v.d. Dries

a.vd.dries@gmail.com of telefoonnummer: 06-44046739

Ik ga mee wandelen met de *
Wandel met rollator *
Opstapplaats wandeling *
Vervoer *

Aankomende evenementen